Maslinovo ulje za lice

Maslinovo ulje je odlično sredstvo za čišćenje i hidrataciju lica.

Maslinovo ulje je prirodno ulje koje se dobija iz plodova masline. Vekovima su žene koristile maslinovo ulje za negu kože i kose. Za razliku od proizvoda za negu lica koji su dostupni na tržištu, maslinovo ulje je čisto i prirodno, bez ikakvih hemikalija, a samim tim nema ni neželjenih efekata što ga čini idealnim izborom za negu kože lica.

Maslinovo ulje za čišćenje lica

Umesto da koristite razne kupovne kreme i preparate za čišćenje lica, koji uzgred, sadrže hemikalije, pređite na čisto maslinovo ulje za čišćenje lica. Evo jedne jednostavne metode za njegovu upotrebu.

Korak 1
Sipajte malu količinu devičanskog maslinovog ulja na dlanove i nanesite ga na lice. Nije potrebno da pre nanošenja ulja perete lice bilo kakvim sapunom ili sredstvom za čišćenje. Koristite kružne pokrete, tako da ulje prodre do svih delova lica, posebno do nabora na nosu koje obično previdimo.

Korak 2
Nastavite da masirate lice oko dva minuta. Primena maslinovog ulja u čišćenju kože lica je mnogostruko korisna. Ono olakšava rastvaranje masnoća, prljavštine, šminke ili bilo kakvih drugih nečistoća nataloženih u porama kože lica. Nakon masaže, ostavite da ulje deluje na licu još tridesetak sekundi.

Korak 3
Sad uzmite meku tkaninu i umočite je u vruću vodu. Isperite je blago i onda je stavite na lice. Na ovaj način ćete napariti lice i time ukloniti nečistoće nataložene u porama kože koje su smekšale od ulja. Držite oblog na licu desetak minuta.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s